Wat

Evanne Nowak  – programmamaker / programmeur / curator / moderator / schrijver

Raken, vertragen, verbinden en verdiepen  – klimaatverandering / ecologie / rechtvaardigheid

Sinds 2015 ontwikkelt Evanne als programmeur / programmamaker / curator, programma’s voor o.a. Stadsschouwburg Utrecht, Filosofie Magazine, Theater Frascati, LUX, Leeuwarden -Friesland Culturele Hoofdstad, Gemeente Amsterdam, Veem House for Performance, Vice Versa, De Rode Hoed, Stichting NatuurCollege, Felix in de Steigers en De Nieuwe Liefde. Enkele grote recente projecten:

Als moderator leidde ze gesprekken voor o.a. Brainwash Festival, Movies that Matter, Pakhuis de Zwijger, De Nieuwe Liefde, Artis Academy, Provincie Brabant, Lux, Veem House for Performance, Stadsschouwburg Utrecht, het Compagnietheater en Human(art)istic Festival 2018. Ze ging in gesprek met onder meer Prinses Irene en filosoof Bruno Latour. 

In 2016 studeerde ze bij de MA Humanistiek af op een onderzoek naar apathie en klimaatverandering. Hier geeft ze regelmatig lezingen en workshops over.  Tijdens de Filosofienacht 2018 en het Symposium Bewonersenergie gaf ze een lezing over een nieuw klimaatvocabulaire: welke woorden kunnen ons helpen om een ander houding t.o.v. het klimaat te ontwikkelen? Op het symposium ‘Klimaatstemming’ van Stichting Psychiatrie & Filosofie gaf ze een lezing over apathie en ontkenning. Op Festival Cement 2018 gaf ze een tafelrede over wat ons dierbeeld zegt over ons mensbeeld. Ook was ze te gast als spreker bij What Design Can Do en bij Tegenlicht Meet Ups over ‘Worsteling van de groenmens’ en ‘Smeltend Zwitserleven’ .

IMG_1413