Wat

Programmering 

Evanne Nowak ontwikkelt sinds 2015 als programmamaker en curator geëngageerde en verdiepende publieksprogramma’s: van reflectieve workshops tot internationale festivals. Dit doet zij binnen en buiten de culturele sector: binnen theaters, bibliotheken, festivals, debatcentra; maar ook incompany binnen bedrijven, NGOs, gemeentes en provincies en zelfs de dierentuin.

Opdrachtgevers zijn o.a. Filosofie Magazine, ARTIS, Stadsschouwburg Utrecht, LUX, Gemeente Amsterdam, Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad, Vice Versa, Theater Frascati, De Rode Hoed, Rijnbrink, Veem House for Performance, Stichting NatuurCollege en Stichting Psychiatrie en Filosofie. Van 2015 – 2017 werkte Evanne als programmamaker bij Felix Meritis en De Nieuwe Liefde.

Enkele grote projecten:

Modereren

Als moderator leidde ze gesprekken voor o.a. Movies that Matter, Brainwash Festival, Pakhuis de Zwijger, De Nieuwe Liefde, Artis Academie, Provincie Brabant, Stadsschouwburg Utrecht, het Compagnietheater en Human(art)istic Festival 2018. Ze ging in gesprek met onder meer Prinses Irene, filosoof Donna Haraway en filosoof Bruno Latour. 

Lezingen

Evanne geeft regelmatig lezingen en workshops rondom ecologie, emoties en zingeving. Ze sprak o.a. tijdens de Filosofienacht, op Into the Great Wide Open, het symposium ‘Klimaatstemming’ van Stichting Psychiatrie & Filosofie, de performance ‘Uitvaart van het Holoceen’, het business event Enusual: de emotie achter de transitie, op Festival Cement, en tijdens diverse Tegenlicht Meet Ups. 

Zie ook de interviews met NRC, VivaBNR Nieuwradio, RadioDoc,  Brabant Magazine   Oneworld     

Contemplatieve Dialoog

Evanne faciliteert met veel liefde de ‘contemplatieve dialoog’: een gestructureerde, reflectieve gespreksvorm, waarin een abstract, zwaar of groot thema vanuit persoonlijke ervaringen wordt onderzocht. Zo faciliteerde ze een reeks dialogen bij de Gemeente Amsterdam over racisme op de werkvloer, met medewerkers van een vleesvervangersfabrikant over de betekenis van duurzaamheid, met GZ-psychologen over verlieservaringen en klimaatverandering, met Nijmegenaren over het bombardement en WOII, met medewerkers van Greenpeace over hoop en wanhoop, met duurzaamheidsprofessionals over de betekenis van transitie, en met diverse festivalgangers over verlies van landschap.

 

IMG_1413