Gewetensvragen | Speel ik Zwarte Piet of niet?

on

Zwarte Piet. Je ontkomt er bijna niet aan om je hier over uit te spreken. Wat doe je in eigen kring? Bij je sportvereniging, binnen de familie en bij de lokale intochten en vieringen. Nederlanders die zich jaarlijks schminken tot Zwarte Piet worden geconfronteerd: blijf je de komende jaren nog als Zwarte Piet schminken, bouw je het langzaam af of stop je ermee?

Tijdens deze avond onderzoeken we samen met de aanwezigen de vragen die de Zwarte Piet discussie oproept. Welk dilemma ervaar jij, waar wringt de schoen, waar krijg jij een onderbuikgevoel van? We zoomen in op het grijze gebied tussen ja en nee in een zelfkritisch onderzoek.

Het programma is gebaseerd op een unieke en vernieuwende gespreksvorm uit de praktische filosofie: ‘moreel beraad’. Onder leiding van filosoof Dick Kleinlugtenbelt treden de vragensteller Lennart Kolenberg, een panel en het publiek met elkaar in een openhartig en gestructureerd gesprek om samen te ontdekken welke onderliggende waarden doorslaggevend zijn.

Panel:  Glenn Helberg, Isabel Hovingh, Khadija al Mourabit, Jerry King Luther Afriyie, Bob Maas.

Presentatie: Tyche van Bommel

Dit programma vond plaats op 4 november 2015 in De Nieuwe Liefde

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s