Therapie voor de Vermoeide Wereldburger

on

De wereld maakt soms moedeloos. Vluchtelingen die verdrinken, uitzichtloze oorlogen in het Midden-Oosten, vergeten conflicten in Afrika. Om cynisch van te worden.

Is er nog hoop? En kunnen wij, betrokken wereldburgers die we zijn, iets doen om de misere te stoppen? Die vragen knagen soms aan ons. En wij kwamen er al snel achter: ook aan jullie. Onder onze artikelen deelden Correspondentlezers precies datzelfde gevoel van onmacht. Van schuldgevoel, of schaamte. Of juist van apathie, want zulke grote problemen, daar kunnen we toch niks aan doen. Tijd dus, voor therapie voor de vermoeide wereldburger. Op het Festival der Vooruitgang nodigen we jullie dan ook uit om, samen met ons, in therapie te gaan. In kleine groepjes zullen we middels socratische gesprekken onze moedeloosheid met elkaar delen, onderzoeken en hopelijk een beetje wegnemen.

De workshop was onderdeel van het Festival der Vooruitgang (De Correspondent i.s.m. Felix in de Steigers) dat plaatsvond op 10 oktober 2015 in Felix Meritis. 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s