De Grote Inhaalslag

De Grote Inhaalslag, het laatste grote project dat Evanne in de steigers helpen zetten bij De Nieuwe Liefde, gaat van start! Dit is een bewustwordingsproject rondom kolonialisme en racisme, dat inclusiviteit en verbinding in onze maatschappij wil bevorderen. In acht programma’s onderzoeken we verschillende geschiedenissen, posities en privileges en hoe we kunnen participeren in een plurale samenleving.

site-programmabeeldKoloniale Kennis Marathon

‘Alleen als je weet hoe het was, kan het worden zoals het moet zijn.’ Daarom organiseren we een marathonsessie van vier uur aan colleges door deskundigen die boeiend vertellen. In deze lange rit krijg je een grondig overzicht van de koloniale geschiedenis en het slavernijverleden van Nederland, in vergelijkend internationaal perspectief. Voor schriften, pennen en energie zorgen wij.

Zaterdag 25 februari | 18:00 inloop / 19:00 start

Help, ik heb een huidskleur!

site-programmabeeld-1In witte en zwarte zelfhulpgroepen doen we inzicht op in de werking en effecten van racisme en onze eigen rol daarin. Heb ik er voordeel van gehad? Heeft het tegen me gewerkt? Met eerlijkheid, kwetsbaarheid en erkenning onderzoeken we gedeelde ervaringen en leggen we fundamentele verschillen bloot. We eindigen met een gezamenlijke bespreking van de resultaten met een groter publiek.

werkgroepen:    woensdag 8 maart, woensdag 22 maart, woensdag 5 april
publieksavond: dinsdag 18 april | 20:00 uur

Microrevoluties

site-programmabeeld-2Drie middagen geven ruimte voor experiment en collectief onderzoek naar het bestrijden van alledaags en institutioneel racisme. Hoe kaart je racistische grapjes aan op het werk? Hoe organiseer je een discriminatie-interventie in de klas? Met inzet van terugspeeltheater en een hoofdrol voor het publiek oefenen we in weerbaarheid en mondigheid.

zondag 7 mei:     Microrevolutie #1 in je vrije tijd
zondag 21 mei:   Microrevolutie #2 op werk & school
zondag 4 juni:    Microrevolutie #3 op straat

De Grote Inhaalslag is een samenwerking tussen De Nieuwe Liefde en Patricia D. Gomes, georganiseerd in het kader van de UN-Decade for People of African Descent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s