Thinking Planet – Internationaal Filosofiefestival

Voor Filosofie Magazine programmeerde en produceerde ik op 21 april 2018 in TivoliVredenburg Utrecht een groots wereldfilosofiefestival: Thinking Planet

Bekijk hier het multimediale verslag van deze avond, hier het blokkenschema en hieronder de aftermovie!

Hét internationale filosofiefestival Thinking Planet is voor iedereen die met andere ogen wil kijken naar de uitdagingen van onze tijd. Klimaatverandering, burn-out en identiteitspolitiek: het zijn vraagstukken die we alleen collectief kunnen oplossen. Thinking Planet zoekt en bundelt de denkkracht waarmee we onze gedeelde problemen te lijf kunnen gaan. Hoe kunnen we uit onze individuele, nationale en continentale bubbels breken?

Thinking Planet haalt grote denkers van uiteenlopende denktradities naar Nederland. We maken kennis met oosterse wijsheid en Afrikaanse Ubuntu, islamitische levenskunst en het Latijns-Amerikaanse Buen Vivir. We onderzoeken hoe de ethiek van de Ethiopische Oromo gemeenschap ons kan helpen tot een duurzame leefstijl te komen en leren van de Canadese Inuit waarom rouwen om smeltend ijs een politieke daad is.

Tijdens Thinking Planet gaan we op zoek naar verschil én verbinding. Met meer dan 40 denkers en kunstenaars onderzoeken we nieuwe verhoudingen en inspiraties voor een ander leven en een betere wereld. Verras jezelf tijdens introductiecolleges inheemse filosofieën, draai in meditatieve cirkels voor meer zelfinzicht bij een workshop soefi-dansen en ontmoet elkaar met behulp van gesprekstechnieken en -rituelen van over de hele wereld.

Wees heel welkom!