HUMAN(ART)ISTIC FESTIVAL

Tijdens hetĀ Human(art)istic Festival 2018 op 8 maart 2018 te Brussel modereer ik een gesprek over kunst en ecologisch humanisme met Hans Alma (Universiteit voor Humanistiek Utrecht) en Yoni van den Eede (Vrije Universiteit Brussel).

Ecologisch denken veronderstelt dat we voorbijgaan aan het mens/natuur-dualisme en uitgaan van een onderlinge verbondenheid van mens en omgeving. Kunnen artistieke creaties ons ecologisch bewustzijn stimuleren en de betrokkenheid van het publiek vergrotenĀ in een mogelijk engagement naar een meer duurzame en humane wereld? De twee filosofen zien het als een opgave om in het licht van de ecologische crisis ons menszijn te herdenken en gaan hierover met elkaar in gesprek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s