Modereren tijdens Movies That Matter

on

Tijdens het filmfestival Movies that Matter modereer ik twee gesprekken op zondag 25 maart.

Première The Bastard: Q&A met regisseur Floris-Jan van Luyn

zondag 25 maart 2018 – 16:15
Theater aan het Spui Grote Zaal

Na de Nederlandse première van The Bastard spreekt Evanne Nowak met regisseur Floris-Jan van Luyn over het maken van zijn film. Zelf een kind van een Nederlandse vader en Indische moeder, van Luyn herkent de onweerstaanbare aantrekkingskracht van het willen kennen van je herkomst en is altijd op zoek geweest naar het exotische in zijn bloed. Daniel Hoek, de hoofdpersoon uit The Bastard verpersoonlijkt deze verlangen.

Floris-Jan van Luyn (1967) is filmmaker en schrijven. Hij heeft geschiedenis en Chinees gestudeerd en veel van zijn films en boeken spelen zich af in Azië. Hij is de maker van o.a. de films Dagboek van een Postduif (2014) en De Onverboden Stad(2008). Voordat hij bekendheid verwierf als filmmaker was hij werkzaam als correspondent in China voor NRC.

A River Below: Q&A met campaigner voor Greenpeace Faiza Oulahsen en bioloog Thomas Oudman

zondag 25 maart 2018 – 18:30
Theater aan het Spui Grote Zaal

Evanne Nowak spreekt met bioloog Thomas Oudman en campagnemedewerker klimaat van Greenpeace Faiza Oulahsenover de roze rivierdolfijn in de Amazone en de vraag welke middelen geoorloofd zijn in de strijd voor het behoud van biodiversiteit.

Faiza Oulahsen zet als campagnemedewerker van Greenpeace acties op om klimaatverandering tegen te gaan en biodiversiteit te behouden. Met haar spreken we over de ethische codes van actievoeren en het belang van media-aandacht. Met bioloog Thomas Oudman spreken we over de rol van de wetenschapper in de strijd voor het behoud van biodiversiteit en de roze rivierdolfijn.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s