Te gast bij Tegenlicht Meet Up: worsteling van de groenmens

on

Op 20 maart ben ik in Pakhuis de Zwijger te gast als spreker tijdens de Tegenlicht Meet Up: Worsteling van de Groenmens

Eet je vegetarisch? Denk je na over je afval? Probeer je je zo duurzaam mogelijk te verplaatsen? Dan ken je vast wel de dilemma’s die hierbij komen kijken. Want hoe ga je dat nu concreet aanpakken zonder al te veel comfort op te geven? En welke opoffering ben je wél bereid te maken? Duurzaam gedrag kan ook doorslaan naar obsessie. Dan heb je ‘ecorexia’ – een aandoening waaraan mensen ten onder gaan aan persoonlijk verantwoordelijkheidsgevoel voor het klimaat. Hoe maken we verantwoorde keuzes zonder daarmee ons geluk op te geven?

Wat gaan we doen?

  • Oprichter van Klimaatgesprekken Manu Busschots opent samen met senior klimaatcoach Bianca van Walbeek de avond met een mini – workshop, waarbij zij met ons het gesprek aangaan over onze eco – dilemma’s en hoe we die concreet kunnen gaan aanpakken.
  • Daarna praten we verder met VPRO Tegenlicht regisseur Jorien van Nes over de thema’s van de documentaire, lichtgroene en donkergroene levensstijlen en de psychologische verlamming veroorzaakt door het klimaatprobleem van psycholoog Renee Lertzman.
  •  Auteur van ‘De Verborgen Impact’ Babette Porcelijn houdt een korte presentatie over de blinde vlekken in ons duurzaam gedrag en wat we morgen nog kunnen aanpassen.
  • We spreken met co – founder Taste Before You Waste Sophia Bensch over duurzame voedselkeuzes en hoe je een restaurant opricht dat werkt met voedsel dat anders zou weggegooid worden.
  • Acteur en blogger Growthinkers.nl Jelle Derckx vertelt over zijn ervaringen met minimalisme, over hoe minder spullen kopen zijn leven op een goede manier heeft veranderd.
  • Donkergroene eco – coach groeneavonturen.nl Marin Leus vertelt over haar persoonlijke transitie naar een meer klimaatverantwoordelijk leven en geeft ons inspiratie hoe meer duurzaam te reizen en te wonen.
  • We sluiten af met humanist Evanne Nowak, die ons leert hoe om te gaan met apathie en verlamming wanneer we in aanraking komen met het duurzaamheidsvraagstuk en hoe we die energie omzetten in verbinding en actie, zonder daarom in te boeten aan persoonlijk geluk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s