Reinventing the Message

Voor journalistiek platform Vice Versa was ik van april – september 2018 inhoudelijk en creatief projectmedewerker van het journalistieke project Reinventing the Message. Voor dit project ontwikkelde ik  onder meer een Denkdiner in Pakhuis de Zwijger met diverse inhoudelijke tafelredes, en nodigde ik kunstenaarscollectief Building Conversation uit om op verbeeldingsvolle wijze met stakeholders uit de sector een ander gesprek te voeren over de betekenis van mondiale solidariteit. Ook schreef ik in dit kader een essay voor Vice Versa.  

Het journalistieke project Reinventing the Message is bedoeld om met onder andere filosofen, schrijvers,  sociaal ondernemers, activisten, wetenschappers en professionals uit de ontwikkelingssector nieuwe ideeën te genereren om mensen te raken en te betrekken bij internationale samenwerking en mondiale solidariteit.

Huidige ontwikkelingen in de wereld – zoals de vluchtelingencrisis, klimaatproblemen, terreurdreigingen en een toenemende ongelijkheid – vragen om nieuwe vormen van internationale samenwerking en dus ook om een frisse blik en een ander verhaal.

Tussen 10 september en 5 oktober 2018 stond de website  www.viceversaonline.nl vrijwel geheel in het teken van dit project. Met interessante interviews, spannende dubbelgesprekken, achtergrondverhalen, columns en opiniebijdragen.

Deze artikelen zijn hier te lezen.

Reinventing the Message is een gezamenlijk initiatief van Vice Versa, Action Aid, Cordaid, Edukans, Hivos, de Leprastichting en Wilde Ganzen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s