Therapie voor je klimaatdepressie

on

Op 13 februari 2019 geef ik in TivoliVredenburg tijdens het Global Goals Cafe over millieumelancholie een workshop: ‘therapie voor je klimaatdepressie’.Onderzoek met mij je vliegschaamte, landschapspijn of millieumelancholie. In een polariserend klimaatdebat tijd waarin je als klimaatdrammer weggezet kan worden als je je zorgen op tafel legt, nemen wij deze avond onze diepe roerselen uiterst serieus. Het is namelijk nogal wat, wat er voor ons ligt. We gaan op zoek naar collectieve moed en nieuwe houvast.

Voel jij je ook weleens somber door klimaatverandering? Slaap je ‘s nachts slecht om het welzijn van de bijen? Eet je vegan, maar heb je ook het gevoel dat het helemaal niks helpt tegen de gigantische vleesindustrie? Dat begrijpen we! Iedere dag worden we geconfronteerd met klimaatproblemen. De zeespiegel blijft maar stijgen, de dierenpopulatie is de afgelopen decennia met 60% gedaald, er zit een gat in de ozonlaag en het weer wordt elk jaar extremer.

Lijd jij aan een klimaatdepressie? Je bent niet alleen. Op 13 februari kun je in TivoliVredenburg terecht voor een gezamelijke therapiesessie. Na een inleiding van Denker des Vaderlands René ten Bos begeleidt programmamaker Evanne Nowak ons als we in groepen praten over de manieren om met klimaatdepressie om te gaan. Ruben Jacobs, docent aan de HKU en auteur voor Brainwash, sluit de avond af met een lezing over hoe we in actie kunnen komen en hoe we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van het klimaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s