Online gespreksreeks: ‘De Beschouwing’

on

Voor LUX Nijmegen faciliteer ik in april en mei 2020 gedurende zes weken  op zondagmiddag een online gesprek: ‘De Beschouwing’. Samen gaan we op zoek wat deze tijd betekent. Waar we naar verlangen, wat ons troost biedt, wat houvast geeft. 

We onderzochten het afgelopen jaar met een bijzondere gespreksvorm hoe we ons verhouden tot grote thema’s zoals het bombardement op Nijmegen en de dood. Nu doen we dit, midden in de pandemie, online! Omdat we het publiek missen en nodig hebben om samen te onderzoeken wat deze tijd betekent en hoe we samen verder kunnen.

Hoe voelt het nu om te leven in tijden van corona? Hoe verandert deze situatie onze blik? Komende zondagmiddag gaan we verder met de reeks ‘De Beschouwing’, waarin we ons in een intieme digitale setting buigen over deze vragen. Luisteren naar elkaar staat hierbij centraal. We nemen de tijd om iedereen, die dat wil, te laten spreken zonder onderbreking. Het gesprek wordt geleid door Evanne Nowak.

Omdat we iedereen de ruimte willen geven om met aandacht te spreken én te luisteren is er een beperkt aantal plekken beschikbaar (max. 14 deelnemers). Door de kwetsbare gespreksvorm is het belangrijk om tijdens dit gesprek in een stille ruimte te zitten, met pen en papier.

OVER LUX BIJ JE THUIS
Dit programma is onderdeel van onze online programmareeks ‘LUX bij je thuis’. Omdat een bezoekje aan ons er voorlopig nog niet inzit, trakteren we je komende tijd via onze online kanalen op diverse programma’s, waaronder een verdiepende gesprek voor of na een (Picl-)film, een filmquiz, de online videoserie ‘TussenTijd’ en deze gespreksreeks ‘De Beschouwing’.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s