College Klimaatpscychologie in TivoliVredenburg

on

Op 9 juni mocht ik drie colleges geven over klimaatpsychologie in de grote zaal van TivoliVredenburg, Utrecht.

Evanne Nowak over klimaatpsychologie
De coronapandemie trof ons allemaal onaangekondigd. Opeens stond ons leven op z’n kop. Toch, zeggen velen, zal de ontwrichting die Covid-19 veroorzaakte niets zijn vergeleken met de gevolgen van klimaatverandering. Waar wij ons tijdens de coronacrisis massaal aanpasten, is ons gedrag aanpassen voor het klimaat veel ingewikkelder. Hoe komt dat?

Binnen de klimaatpsychologie onderzoekt men ons onvermogen en de gevoelens van angst, machteloosheid en andere emoties die het nadere klimaatonheil bij ons oproept. Programmamaker en auteur Evanne Nowak verdiept zich in deze nieuwe vorm van psychologie en ontleedt onze emoties rond ecologische ontwrichting in haar programma’s.

Op 9 juni is Evanne onze gids. Hoe kun je op een nieuwe manier woorden geven aan je onrustige gevoelens omtrent klimaatverandering? En hoe kunnen we de inzichten die we nu opdoen in tijden van corona, als collectief én als individu, meenemen en behouden als de maatschappij langzaam uit de lockdown komt? In een interactief programma gaat Evanne met jou op zoek naar antwoorden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s