Duurzame Daden: #hoedan?

In mei 2017 maak en modereer ik voor Stichting NatuurCollege drie programma’s over ‘Duurzaamheid van Binnenuit’. De serie wil inspireren tot kritische zelfreflectie op mens en wereldbeeld in relatie tot (on)duurzaamheid. Deze programma’s vinden plaats in De Nieuwe Liefde, Amsterdam. ‘Duurzame Daden: #hoedan?’ is de derde van dit drieluik, en vindt plaats op 31 mei.

In 2050 stoot Nederland geen CO2 meer uit, beloofde het op de klimaattop in Parijs. De omvang en complexiteit van de ecologische crisis vraagt immers om grootse daden en radicale acties, die breken met huidige politieke en economische structuren van kortetermijndenken, eigen gewin en symptoombestrijding. Het vraagt om moedige leiders die een nieuwe moraal stellen. Die ons tot de beste versie van onszelf maken, meenemen in duurzame dromen en laten geloven in het nu nog onmogelijke.

Met prominente doeners onderzoeken we wat duurzaam leiderschap betekent en waarom dat zo moeilijk kan zijn. Hoe spreek je het geweten aan in het bedrijfsleven en hoe integreer je je idealen in de dagelijkse praktijk? We kijken naar radicale en inspirerende voorbeelden die het bankwezen en bedrijfsleven van binnenuit veranderen. We onderzoeken waar het schuurt en zoomen in op hoopvolle kantelmomenten, verrassende verschuivingen en nieuwe bewegingen. Hoe werkt werkelijke verandering eigenlijk?

Gasten: 

Willem Ferwerda

Peter Blom

Albert Jan Slomp

Tom van de Beek

 

Programmabeeld: Ren Hang

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s