‘Een mens is meer dan een hoeveelheid CO2’ – interview in Knack

on

Journalist Tine Hens interviewde me voor Knack. Fotograaf Carmen de Vos maakte een mooi portret.

Op de vensterbank in het appartement aan de zuidkant van Amsterdam waar Evanne Nowak met partner en pasgeboren zoon woont, staat een maquette van een huis ter grootte van een vuist. Het is het huis dat in opbouw is, op een voormalig militair domein midden in het bos, waar ze volgend jaar naar hopen te verhuizen. Wanneer? Dat hangt af van de vleermuizen die schuilen in de vervallen muren van het kazernegebouw dat wordt afgebroken en weer opgebouwd tot een woon- en werkplek voor verschillende gezinnen. Een van de toekomstige bewoners is vleermuisecoloog. Hij zorgt ervoor dat sloop en wederopbouw op het ritme van de vleermuizen verloopt. ‘Een fijne gedachte,’ vindt Nowak, ‘dat we onze plannen op maat snijden van de vleermuis. Het stemt me ook hoopvol over de toekomst. Blijkbaar kunnen we het toch, als mens, rekening houden met al het andere leven om ons heen.’

Lees de rest van het interview hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s